Cukrászdánk

2012-ben nyitottuk meg a cukrászdát

benne vagyunk az újságban.jpg

fotó: Láng Péter

Erdős Norbert és Csépányi Nóra, egy kétgyerekes házaspár alapította – így kapta a nevét az Erdős és fiai Cukrászda. Norbert 20 évesen Olaszországba ment nyelvet tanulni, a vendéglátásban küzdötte egyre feljebb és feljebb magát: volt halpucoló, konyhai kisegítő, pizzeriában felszolgáló. Az olasz vendéglátós mentalitás mindenben különbözik a magyartól – ő ott tanulta a szakmát. Itthon elvégezte a Vendéglátóipari Főiskolát. Kb. 25 évvel ezelőtt kezdett fagylaltokkal foglalkozni, azóta az ország több száz cukrászát tanította fagylaltot készíteni négyszemközti, vagy csoportos tanfolyamokon. 2000-ben megnyitotta az első saját fagyizóját Törökbálinton, az akkor még Cora (később Auchan) bevásárlóközpont folyosóján. Közben cukrász végzettséget is szerzett. 2012. márciusában pedig Budapest XI. kerületében, az Etele téren megnyílt a kis, családi cukrászda. A végeredmény tényleg az egész család érdeme: a fagylaltok és a sütemények Norbert egyedi receptjei szerint készülnek, a termékek különleges minősége az ő szaktudásának és Magyarországon szinte egyedülálló anyagismeretének köszönhető, és a céget is ő vezeti. Az üzletet Nóra alakította ki (a design, a berendezés is saját munkája), és a pultos csapatot irányítja. Valamint kitalálja, hogy milyen új süteményeket, tortákat, fagylaltokat fejlesszen ki a cukrászcsapat, és az édességek megjelenésének megtervezésével is foglalkozik. A vendégekkel is ő tartja a kapcsolatot.

A munkamegosztás tehát leegyszerűsítve így néz ki: Norbert cukrászséf és ügyvezető, Nóra üzletvezető, termékfejlesztő, személyzeti, kommunikációs és ügyfélkapcsolati vezető.

A “fiai” is részt vesznek a munkában: a termékfejlesztésből is kiveszik a részüket, a cukrászműhelyben is vállalnak feladatokat, és pultosként is dolgoznak számos alkalommal (amikor iskolai tanulmányaik megengedik), bár még csak 18 és 21 évesek.

A nagymamák receptjei pedig sorra bekerülnek a cukrászda kínálatába - így elmondhatjuk, hogy a család három generációjának erőfeszítéseit testesíti meg a cukrászda.